Tijdens een energieadvies sporen wij alle mogelijkkheden voor energiebesparing op bij een bedrijf.

Energieadvies bedrijf

Ontdek alle mogelijkheden voor verduurzaming in je bedrijf

Home » Energieadvies » Bedrijf

Energieadvies bedrijf

Op basis van een thermografie inspectie laten wij precies zien waar onnodig warmteverlies plaatsvindt en welke energie besparende maatregelen in een bedrijf het meest rendabel zijn. Ons energieadvies richt zich niet alleen op de gebouwschil van een bedrijfspand maar indien gewenst ook op de aanwezige klimaatinstallaties en op het bedrijfsproces. In een helder adviesrapport laten wij aan de hand van een prioriteitenlijst zien waar de grootste kansen voor verbetering te vinden zijn.

Kansen voor energiebesparing in je bedrijf

Bij de meeste bedrijven liggen de kansen voor energiebesparing voor het oprapen. Uit onze ervaring blijkt dat bij veel bedrijven een besparing van 30 tot 70 procent haalbaar is. De energiekosten werden door veel bedrijven als een vaststaand gegeven beschouwd. De kosten waren namelijk zeer laag en werden bovendien aan afnemers doorberekend. Maar als gevolg van de energiecrisis zijn de kosten explosief gestegen. Bovendien kunnen ze door de hoge inflatie nauwelijks meer worden doorberekend.

Energieadvies voor bedrijven in 3 stappen

Bij ons energieadvies voor een bedrijf volgen wij de regels van de BENG en het Trias Energetica:

  1. Beperk de behoeft aan energie en voorkom energieverspilling.
  2. Maak maximaal gebruik van duurzame energie bronnen.
  3. Maak wanneer dat noodzakelijk is zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele energie.

Investeer als bedrijf nu in een goed energieadvies

Een investering in energiebesparing verdient zich zelf tegenwoordig bliksemsnel weer terug door lagere energiekosten en een betere concurrentiepositie. Daarnaast verbetert het werkcomfort in een bedrijf in veel gevallen na uitvoering van energiebesparende maatregelen. Uit onderzoek blijkt dat een verbeterd comfort voor werknemers bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Energie besparen loont niet alleen bij oude gebouwen, door snelle technische ontwikkelingen en prijsdalingen valt ook bij ook bij jongere bedrijfsgebouwen vaak een flinke energiebesparing te behalen.

Energie Investerings Aftrek (EIA)

Wanneer je als bedrijf wilt investeren in energiebesparing dan kom je in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek. Dit is een belasting aftrek regeling waarbij de volledige investering in energiebesparing tegen 42 procent van de winst van een bedrijf kan worden afgetrokken. De netto besparing bedraagt hiermee ongeveer 10 procent. De energiebesparende maatregelen die hiervoor in aanmerking komen zijn onder meer het isoleren van bestaande constructies, het plaatsen van HR-glas en het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen, etc. De complete lijst van maatregelen is te vinden op de Energielijst.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de zakelijke- en particuliere markt. Wij zijn ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf, gebouwinspecteur en blowerdoortester. We zijn en partner van gebouweigenaren, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen in energiebesparing, blowerdoor en thermografie. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.