Voorlichtingsavond energiebesparing en duurzame energie in dorpshuis de Meeden in AduardVoorlichting over energiebesparing in Aduard

Op woensdag 18 mei werd door Slim Wonen Westerkwartier in het dorpshuis de Meeden in Aduard een voorlichtingsavond georganiseerd over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De inwoners van Aduard ontvingen een uitnodiging van gemeente Zuidhorn om hierbij aanwezig te zijn, met als resultaat een goed gevulde zaal met een gemotiveerd publiek.

Slim Wonen Westerkwartier

Slim Wonen Westerkwartier is een samenwerkingsverband van de gemeente Zuidhorn en een aantal ondernemers uit de regio, allen gespecialiseerd in energiebesparing. Het doel van Slim Wonen Westerkwartier is zoveel mogelijk woningen in de regio energiezuinig te maken. De ondernemers van Slim Wonen Westerkwartier werden in Aduard vertegenwoordigd door Energiekeurplus, Reint Brondijk, Hoekstra Bouw, Schildersbedrijf Bergsma, TBW solar en Prieto, de gemeente Zuidhorn door Joost Smits en Evelien Meinders.

Energiebesparing en duurzame energie

Erwin den Hartog (Energiekeurplus) benadrukte het belang van energiebesparing en duurzaamheid in relatie tot klimaatsverandering, aardbevingen in de provincie Groningen en de sterk gestegen kosten van energie in de afgelopen decennia. Ook vertelde hij over de verschillende mogelijkheden van onderzoek naar energiebesparingsmogelijkheden, door middel van een energieadvies, thermografie of Blowerdoortest.

Door Reint Brondijk werd onder meer ingegaan op de Duurzaamheidslening. Een zeer voordelige mogelijkheid om te lenen voor energiebesparende maatregelen, die beschikbaar is voor inwoners van de gemeente Zuidhorn. Daarnaast gaf hij kort aandacht aan Zevenster Zonnestroom, een zonnestroom coöperatie door hem geïnitieerd in Zuidhorn die binnenkort van start zal gaan.

De overige ondernemers vertelden wat zij kunnen betekenen bij het verduurzamen van woningen in Aduard. Bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers. Maar ook het aanbrengen van isolatieglas, het isoleren van vloeren, daken en spouwmuren is mogelijk. Slim Wonen Westerkwartier is op het gebied van energiebesparing van alle markten thuis.

Gratis energieadvies bij energiebesparende maatregelen

Ben je inwoner van de gemeente Zuidhorn en wil je ook op je maandlasten besparen? Spelen er comfortproblemen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een energieadvies. Wanneer je besluit energiebesparende maatregelen uit te laten voeren via Slim Wonen Westerkwartier, dan ontvang je de kosten van het energieadvies of de thermografie inspectie á €250 volledig retour!

Over ons

Thermografie Friesland is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren, aannemers en verzekeringsmaatschappijen. Energiekeurplus is specialist in energiebesparing, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd – & blowerdoor. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.