Thermografie vloerverwarming bij Brede school Het Sterrenpad in NuisThermografie Brede school Nuis

Vanwege comfortklachten en een hoog energieverbruik deed Energiekeurplus een thermografisch onderzoek naar het functioneren van de vloerverwarming bij de Brede School ’t Sterrenpad in Nuis. ’t Sterrenpad is een multifunctioneel centrum waar onderwijs, sport, reguliere kinderopvang en de opvang voor kinderen met een beperking sinds 2012 zijn samengebracht.

Duurzaam en energiezuinig

De Brede school in Nuis, gemeente Marum, is gevestigd in een duurzaam gebouw dat onder meer voorzien is van een sedumdak dat extra isoleert, CO2 opneemt en daarnaast ook fijnstof vasthoudt en regenwater buffert. Voor de verwarming van het gebouw wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van een warmtepomp met open bron en van LTV verwarming. Het energiezuinige gebouw heeft een EPC-waarde van slechts 0,75.

Hoog energieverbruik en comfortklachten

In de praktijk valt het energieverbruik van het gebouw helaas tegen, en daarnaast spelen er ook comfortproblemen. De ene ruimte wordt te warm terwijl in er andere ruimtes stralingspanelen of elektrische kachels moeten worden bijgeplaatst om het warm te krijgen.

Tijdens het bouwtraject is er door de opdrachtgever onvoldoende toezicht geweest op de vorderingen.
Met als gevolg diverse bouwkundige- en installatietechnische losse eindjes. In samenwerking met een installatietechnisch adviesbureau achterhaalde Energiekeurplus de oorzaken van het hoge energieverbruik en de comfortproblemen zodat die alsnog kunnen worden opgelost.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, blowerdoor & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.