BTW-verlaging

BTW verlaging energiebesparing

BTW-verlaging renovatie, isolatie en woningherstel

Voor wie: eigenaren en huurders van woningen. Wat: verbouwingen, renovatie- en isolatiewerkzaamheden, plaatsen van zonneboilers, zonnepanelen en verwarmingsinstallaties. Subsidie: verlaging btw-tarief van 21% naar 6% voor arbeid. Regeling: 1 maart 2013. Einddatum regeling: 1 maart 2014. Aanvragen: de leverancier brengt het lagere tarief in rekening.

Het BTW-percentage wordt tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De maatregel loopt van 1 maart 2013 en tot 1 maart 2014. Het verlaagde percentage geldt voor het arbeidsloondeel van de factuur van verbouw en onderhoud van woningen die ouder zijn dan twee jaar.

De regeling voor BTW-verlaging is iets ruimer dan een eerdere regeling uit 2010/2011. Nieuw is dat architecten onder het lage belastingtarief vallen, wanneer zij de verbouwing van een woning begeleiden. Ook het aanleggen van tuinen en het verbouwen van woonboten met ligplaats valt ook onder de nieuwe regeling.

Het moment waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd bepaalt of zij onder het verlaagde BTW-tarief vallen. De werkzaamheden moeten in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 worden voltooid.

De BTW-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiƫn, en loopt via de Belastingdienst. Heb je vragen over de toepassing van de regeling? Neem dan contact op met de Belasting Telefoon: 0800 0543. Deze is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparen, energielabel, energieadvies, thermografie, zonnepanelen en isolatieadvies. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe, dus wanneer het jou uitkomt!

Plaats een reactie