Home ยป Diensten

Diensten

Thermografie Friesland is ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie, blowerdoor en energieadvies. Wij geven energieadvies volgens de regels van de BENG op basis van een onderzoek met gebruik van blowerdoor, thermografie en kunstmatige rook. Zo brengen wij alle warmtelekken in gebouwen haarscherp in beeld. Andere diensten die wij aanbieden zijn het onderzoek van bouwkundige problemen, isolatiegebreken, vochtproblemen en tochtklachten.

Thermografie

Thermografie Friesland maakt gebruik van warmtebeeldcamera’s met een hoge resolutie. Een warmtebeeldcamera kan warmte te meten en omzetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is dat wij onzichtbare problemen snel en zonder breken in beeld kunnen brengen. Met thermografie kunnen wij precies laten zien waar warmte in een woning verloren gaat, waar zich lekkages bevinden of waar schimmelgroei kan ontstaan. Lees meer over de mogelijkheden met thermografie.

Blowerdoor

Een luchtdichtheidstest voeren wij uit met een zogenaamde blowerdoor. Zo’n blowerdoor is een grote ventilator die we tijdelijk in een deuropening plaatsen. Tijdens een luchtdichtheidstest meten wij het lekverlies als gevolg van luchtlekken in de gebouwschil zeer nauwkeurig. Omdat het warmteverlies van een gebouw voor een belangrijk deel door de luchtdichtheid van de gebouwschil wordt bepaald kan een luchtdichtheidstest met een blowerdoor een grote bijdrage aan energiebesparing leveren.

Energieadvies

Thermografie Friesland geeft energieadvies aan eigenaren van woningen, appartementen en bedrijfsgebouwen. Wij adviseren over energiebesparende maatregelen op basis van een uitgebreid onderzoek met gebruik van blowerdoor & thermografie. Zo laten wij precies zijn waar onnodig warmte verloren gaat als gevolg van luchtlekken, koudebruggen en isolatiegebreken. Na uitvoering van de maatregelen uit ons energieadvies valt in veel gevallen 30 tot wel 70 procent op de energiekosten te besparen!

Kierdichting en isolatie

Het aanbrengen van kierdichting en isolatie is veruit de meest effectieve manier van energiebesparing in gebouwen. omdat het de kosten van het energieverbruik voor verwarming sterk verlaagd. Wij inspecteren een woning of bedrijfspand uitgebreid met gebruik van blowerdoor en thermografie en geeft helder advies over de verbetermogelijkheden in een overzichtelijk adviesrapport.

Thermografie Friesland

Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en verzekeringsmaatschappijen. in energiebesparing, energielabel, blowerdoortest & thermografie. Maak ook gebruik van onze diensten, wij werken in de provincies Groningen, Friesland,  Drenthe, Overijssel en Flevoland.